Rookvrij Prijs

Al vanaf 1974 reiken we jaarlijks een prijs uit aan een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor een rookvrije samenleving. In het begin gebruikten we de titel "Niet-roker van het jaar", nu spreken we van de Rookvrij Prijs. Voorstellen kunnen worden ingediend via Meldpunt, in de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in het voorjaar wordt een keuze gemaakt uit de aangemelde kandidaten.

Minister Ab Klink (Volkgezondheid) is door de vereniging Clean Air Nederland uitgeroepen tot niet-roker van het jaar 2008.

Klink wordt onderscheiden voor zijn duidelijke wetgeving. Met ingang van 1 juli is roken in de horeca officieel verboden.

Al voordat hij officieel tot minister was benoemd, maakte Klink zich sterk voor een rookvrije horeca. Overigens maakt hij er geen geheim van af en toe wel eens een sigaret op te steken.

Elk jaar wordt een bekende Nederlander die zich inspant om openbare ruimten rookvrij te krijgen, onderscheiden. Eerdere winnaars zijn advocaat Gerard Spong, voorzitter Erica Terpstra van sportkoepel NOC/NSF, Harry van Bommel, Tweede Kamerlid voor de SP, en oud-minister Els Borst.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid