Terras Anvers Tilburg

In Tilburg heeft Brasserie Anvers een verdere stap gezet richting gastvrijheid en gezondheid. Vanaf oktober 2024 is roken op het gehele terras verboden.

In Tilburg heeft  horecaondernemer Rob Michielsen, bekend om zijn strijd tegen roken in de horeca, opnieuw het voortouw genomen. Vanaf oktober 2024 zal het terras van zijn brasserie Anvers volledig rookvrij zijn, dit rookverbod geldt voor zowel gewone tabak als ook vapes en andere e-sigaretten. Dit besluit volgt na jaren van inspanningen om een gezondere omgeving te creëren voor zijn gasten en medewerkers.

Michielsen is een goede bekende van Clean Air Nederland, in 2012 ontving hij de Rookvrij Prijs (Niet-roker van het jaar) voor zijn niet aflatende inspanningen in de horecawereld om de horeca verder rookvrij te maken.

De invoering van het rookverbod op het terras heeft naast vele positieve reacties ook enkele negatieve reacties opgeroepen. Terwijl de meesten het initiatief van Michielsen steunen en feliciteren met zijn beslissing vindt een enkeling het nodig negatief te reageren. Op sociale media heeft de ondernemer zelfs doodsbedreigingen ontvangen. Ondanks deze bedreigingen blijft hij achter zijn keuze staan.

Michielsen is geen onbekende in de strijd tegen roken. In 2015 introduceerde hij al een rookvrije zone op zijn terras, een van de eerste in Nederland. Hij voorspelde toen al dat over tien jaar de hele horeca rookvrij zou zijn, al dan niet door wetgeving. Nu zet hij die voorspelling om in daden. Zijn beslissing komt voort uit een persoonlijke ervaring waarbij zijn kleindochters tijdens een etentje werden blootgesteld aan sigarettenrook. Met deze stap sluit hij zich aan bij de groeiende beweging van de Rookvrije Generatie. 

Door vast te houden aan zijn visie, toont Michielsen aan dat hij niet alleen opkomt voor de gezondheid van zijn gasten en medewerkers, maar ook voor toekomstige generaties. Een stap die, ondanks weerstand, meer ondernemers zouden moeten overwegen.


 

BRASSERIE ANVERS 100% ROOK- EN VAPE VRIJ
Samen op weg naar een Rookvrije Generatie

Beste Anvers gasten,

Niet alleen vanwege een 100% rookvrije terras-omgeving voor onze gasten en vaak jonge collega’s, (rookvrije werkplek) maar ook een bewuste onderneming waar kinderen niet geconfronteerd worden met rokende mensen. Een voorbeeld functie zijn daar staan wij voor. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid door per 1 oktober 2024 ANVERS 100% rook- en vape vrij te maken, dus ook op het huidige sinds 2015 apart ingerichte rokersgedeelte op ons terras gaan de laatste asbakken definitief van tafel.

Wij hopen en verwachten dat ook onze graag geziene rokende gasten begrip tonen voor deze beslissing en ons mede steunen in het initiatief van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Gezellig uit (eten) gaan kan best even rookvrij, is net zo gezellig en vooral prettiger en gezonder voor ons allemaal. Volwassen weten zelf heel goed wat de mogelijke gevolgen van roken zijn, dus nogmaals we doen het vooral voor onze kinderen en onze (vaak jonge) medewerkers, daar kan toch niemand op tegen zijn?

Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groeten,
TEAM ANVERS

 

Meldpunt
Word lid