Rookvrij Prijs

Al vanaf 1974 reiken we jaarlijks een prijs uit aan een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor een rookvrije samenleving. In het begin gebruikten we de titel "Niet-roker van het jaar", nu spreken we van de Rookvrij Prijs. Voorstellen kunnen worden ingediend via Meldpunt, in de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in het voorjaar wordt een keuze gemaakt uit de aangemelde kandidaten.

De Tilburgse horecaondernemer Rob Michielsen is door Clean Air Nederland uitgeroepen tot "Niet-roker van het Jaar 2012".

Op maandag 25 juni overhandigt de Tilburgse wethouder Berend de Vries de prijs aan Michielsen voorafgaand aan de raadsvergadering.

De prijs wordt al sinds 1974 jaarlijks toegekend aan een organisatie of persoon die zich heeft ingezet voor de belangen van de niet-rokers. Naast een oorkonde bestaat de prijs uit een geldbedrag dat besteed moet worden aan een niet-roken doel.

Clean Air Nederland zet zich in voor een rookvrij Nederland en is o.a. initiatiefnemer voor het rookverbod in de horeca. Door middel van het uitreiken van deze prijs vraagt Clean Air Nederland hier opnieuw aandacht voor.

Rob Michielsen is eigenaar van Café Anvers en Restaurant Sinjoor. Beide zaken zijn gevestigd op de Oude Markt 8 in Tilburg. Michielsen schaart zich achter het beleid van Clean Air Nederland. Het is dan ook geen verrassing dat er in zijn zaken niet mag worden gerookt. Michielsen heeft zich echter op een ander vlak ook ingezet voor de zaak van de rookvrije horeca. Door zijn toedoen heeft het horecavakblad Misset Horeca een belangrijk criterium toegevoegd bij het bepalen van de jaarlijkse Café Top 100: het handhaven van het rookverbod in de horecagelegenheid.

uitreiking canprijs

Vorige "Niet-rokers van het Jaar"

De prijs voor Niet-roker van het Jaar werd in 1974 voor het eerst uitgereikt. Anne Vondeling, destijds voorzitter van de Tweede Kamer, viel die eer te beurt. Andere bekende prijswinnaars waren Richard Krajicek, Bart Veldkamp, Ria Beckers, Jacques Wallage, Joke de Kruijf, Rob de Nijs, Ren‚ Mioch, Maartje van Weegen, Peter R. de Vries, Els Borst, Erica Terpstra, Gerard Spong en Ab Klink. In 2009 werd de prijs uitgereikt aan de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker. De "Niet-roker van het Jaar 2011" was Johan Veenstra, rector van het Comenius College uit Hilversum. Hij heeft voor de hele school een rookverbod ingevoerd.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid