vape-production-china

De VS wordt overspoeld met Chinese wegwerp vapes die steeds goedkoper, geavanceerder en krachtiger worden.

Ondanks pogingen van de Amerikaanse overheid om de verkoop van illegale nicotine vapes aan te pakken, blijven deze producten beschikbaar. Veel van deze vapes, die voornamelijk in China worden gemaakt, hebben nu functies zoals LCD-schermen en Bluetooth, waardoor ze nog schadelijker zijn voor het milieu. Deze technologische innovaties komen voort uit de concurrentie binnen de Chinese e-sigarettenindustrie en het lakse toezicht op nicotine in de VS.

Sinds 2020 is de verkoop van nicotinevapes in de VS met meer dan 60% gestegen. De meeste van deze vapes bevatten hoge hoeveelheden nicotine, waardoor ze aanzienlijk schadelijker zijn dan traditionele sigaretten. Ondanks dat de Amerikaanse jeugd minder vapes gebruikt dan voorheen, blijven de nieuwe, aantrekkelijk vormgegeven vapes, vooral uit China, populair onder jongeren.

Wetgevers in de VS en Europa zijn bezorgd over de invloed van deze producten op kinderen. De Amerikaanse overheid heeft weliswaar taskforces opgericht om de verkoop van illegale vapes tegen te gaan, maar Chinese fabrikanten vinden telkens nieuwe manieren om deze regels te omzeilen, zoals het hernoemen van merken.

Sommige van de nieuwe vapes zijn zelfs uitgerust met functies zoals spelletjes en personalisatieopties, wat de aantrekkingskracht vergroot. Wetgevers pleiten voor strengere belastingmaatregelen op nicotineproducten om de verspreiding van deze krachtige vapes in te perken.

Meldpunt
Word lid