meldpunt
word lid

De Alrijne-ziekenhuisgroep, met ziekenhuizen in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn en Gouda, maakt haar buitenterreinen per 25 oktober geheel rookvrij.

Het Alrijne ziekenhuis heeft een moeizame historie op dit gebied. In het verleden ontvingen wij vele klachten onder andere over een luxe rookruimte pal naast de hoofdingang van locatie Leiderdorp, zie het artikel van 15 september 2020 Alrijne Ziekenhuis stimuleert roken.
Wij vonden het storend en ongepast dat het ziekenhuis publiek geld – bedoeld om mensen gezond te maken – gebruikt om een dodelijke verslaving te faciliteren en daarmee te stimuleren. Op 19 oktober 2020 heeft het ziekenhuis de rookruimte verwijderd, zie Alrijne rookruimte spoedig weg

Uit de aanhoudende klachten bleek dat er nog een rookruimte op het terrein van locatie Leiderdorp stond (zie foto's), een grote ruimte met een fors 'reclamebord' naast de Spoedpost en ingang ambulances.

ziekenhuis alrijne rookhok 8

Op 25 oktober worden de terreinen van alle lokaties van het ziekenhuis rookvrij verklaard, roken is dan nergens meer toegestaan in en om het ziekenhuis. Dat geldt niet enkel voor tabak (sigaretten, shag, pijp en sigaren), maar ook e-sigaretten zijn verboden. De rookruimtes worden vóór die dag ook verwijderd. Op de website van het ziekenhuis is een aankondiging geplaatst evenals een rubriek veelgestelde vragen

ziekenhuis alrijne rookhok 7

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid