meldpunt
word lid

Supermarktketen Lidl stopt per vandaag, 1 oktober, helemaal met de verkoop van tabak. Daarmee ligt Lidl voor op het eigen schema en sluit dit prachtig aan bij Stoptober.

Lidl begon al in 2018 met het verwijderen van sigaretten bij de kassa, als eerste landelijke en grote supermarktketen. Toen was het plan om uiterlijk in 2022 alle filialen tabaksvrij te hebben.

Lidl maakte vanochtend bekend versneld te stoppen met de verkoop. En symbolisch of niet, maar vandaag begint Stoptober. Veel aandacht in de media was het gevolg.

Bij radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio 1 was dit onderwerp de dagstelling. Onder meer kwam demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis aan het woord. Vóór hem kwam Abe Brandsma, communicatiemanager bij Philip Morris International (PMI), aan het woord. Blokhuis maakte met enkele zinnen korte metten met zijn inbreng. Ook riep hij de andere supermarktketens op om de tabak uit de schappen te halen.

Zie ook artikelen op: ad.nl, levensmiddelenkrant.nl, nos.nl, nrc.nl, nu.nl, Radar, rtlnieuws.nl, telegraaf.nl, trouw.nl, volkskrant.nl.

Artikel op nporadio1.nl met bijdragen van onder andere Robert van de Graaf (verslavingsarts) en Kitty Koelemeijer (hoogleraar Marketing en Retailing Nyenrode Business Universiteit)

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid