Clean Air Nederland organiseert themadag over rookoverlast

Aantal meldingen rookoverlast in privé-omgeving blijft toenemen

Leiden, 3 maart 2017 – Clean Air Nederland organiseert op zaterdag 11 maart een themadag over rookoverlast in de privé-omgeving. Samen met de deelnemers en enkele specialisten gaat Clean Air Nederland deze problemen analyseren en oplossingsrichtingen vaststellen.

Roken wordt niet enkel in toenemende mate gezien als overlast voor anderen, het besef groeit dat meeroken net zo kankerverwekkend en dodelijk kan zijn als zelf roken. Meeroken vormt een aanzienlijk gezondheidsrisico. Jaarlijks sterven in Nederland enkele duizenden niet-rokers door ongewenst meeroken (naast de 20.000 rokers die vroegtijdig aan hun verslaving overlijden).

Clean Air Nederland ziet het als een positief punt dat roken verbannen is van de werkplek, in openbare gebouwen en in de horeca. De belangenorganisatie voor een rookvrije samenleving heeft zich hier enorm voor ingezet. Rookoverlast in de privé-omgeving vormt echter nog steeds een groot probleem. “Het aantal meldingen dat wij ontvangen met betrekking tot rookoverlast door bijvoorbeeld buren en horeca blijft helaas toenemen”, stelt Tom Voeten, voorzitter van Clean Air Nederland.

Dit is voor Clean Air Nederland aanleiding om een themadag ‘Rookoverlast’ te organiseren. Het blijkt dat veel partijen betrokken kunnen zijn bij rookoverlast. Niet enkel huurders en woningeigenaren, maar ook verhuurders, woning(bouw)verenigingen, VVE’s, lokale gemeente, politie en buurtverenigingen.

De themadag rookoverlast wordt gehouden op 11 maart van 13.30 tot 17.00 uur. Plaats van handeling is Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen/Rijsenburg, pal naast het NS-station Driebergen/Zeist en de A12. De middag is toegankelijk voor iedereen die zich betrokken voelt en mee wilt denken en praten. Wie zich op de site van Clean Air Nederland voor deze middag aanmeldt, krijgt een uitnodiging met programma, adres en routebeschrijving toegestuurd (www.cleanairnederland.nl).

Clean Air Nederland is sinds 1974 de belangenorganisatie voor een rookvrije samenleving. Voor meer informatie over Clean Air Nederland en de themadag ‘Rookoverlast’ kan men contact opnemen met bestuursvoorzitter Tom Voeten, tel. 06 – 300 822 64, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid