De tabaksindustrie heeft tóch aan de tabakstafel gezeten die deels het Nationaal Preventieakkoord heeft gemaakt. De VVD bleek een gewillig doorgeefluik.

Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, had bij het samenstellen van de tabakstafel uitdrukkelijk laten weten dat de diverse vertegenwoordigers van de tabaksindustrie niet welkom waren om mee te praten.

Ondanks het tegensputteren van deze vertegenwoordigers bleek de VVD maar al te graag bereid om de voorgestelde maatregelen uit te stellen, te verzwakken of gewoonweg te saboteren.

Dit blijkt uit een onderzoek van The Investigative Desk dat door Follow the Money, Platform voor onderzoeksjournalistiek, is gepubliceerd. The Investigate Desk is een onafhankelijk platform voor onderzoeksjournalistiek, gericht op grote internationale industriële sectoren zoals tabak, voeding, farmacie, defensie / wapens en energie.

Het artikel van Follow the Money is alleen voor abonnees te lezen.

Update:
Later vandaag reageerden Wanda de Kanter, longarts, en Gera Nagelhout, hoogleraar Gezondheid en Welzijn van Mensen met een lagere sociaaleconomische positie, op NPO Radio 1 bij het programma Dit is de Dag.
Luister hier naar het radio-interview.

Longarts De Kanter pleit ervoor om het Nationaal Preventieakkoord open te breken.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid