Het rookvrije ontbijt voor een rookvrije horeca in 2007 dat Clean Air Nederland aanbood aan de onderhandelaars voor een nieuw regeerakkoord is een groot succes geworden!

Diverse Tweede Kamerleden kwamen in de rookvrije party-tent een ontbijtje halen. Onder hen waren Maxime Verhagen van het CDA en André Rouvoet van de ChristenUnie.

Voor het ontbijt waren eerder alle drie de onderhandelaars van PvdA, CDA en ChristenUnie uitgenodigd, plus informateur Wijffels. Maxime Verhagen ging dinsdagochtend graag in op het verzoek van de enkele leden van Clean Air Nederland (die voor het gebouw van de Tweede Kamer postten) om een ontbijtje te halen in de party-tent. Even later kwam André Rouvoet binnen, die het zich allemaal ook goed liet smaken.

Woordvoerder Jan Pompe van het actiecomité‚ 'Horeca rookvrij in 2007' trad op als gastheer. Diverse kamerleden gaven ook acte de presence. Zo waren daar Fred Teeven (VVD), Diederik Samsom, Ferd Crone, Staf Depla, Lutz Jacobi, Lea Bouwmeester (allen PvdA), Frans de Neree tot Babberich, Joop Wijn, Ciska Joldersma, Janneke Schermers, Henk Jan Ormel, Kathleen Ferrier (allen CDA), Mariko Peters (Groen Links), Joël Voordewind (CU), Boris van der Ham (D66), Kees van der Staaij (SGP). Ze lieten hun gezicht zien en pakten even een broodje mee.

De leider van het CDA, Jan Peter Balkenende, kwam niet in onze party-tent, maar liet zich desgevraagd aan een van de aanwezige leden ontvallen dat hij ook voor rookvrije horeca is. Diverse leden stonden voor de ingangen van de Tweede Kamer te posten met rolletjes stophoest met een sticker van Clean Air Nederland erop voor een rookvrije horeca in 2007. De rolletjes werden uitgedeeld aan iedere voorbijganger en aan iedereen die het kamergebouw in wilde. Velen namen een rolletje aan. Aan het einde van de ontbijtsessie (met media-aandacht van Radio West en het RTL4-programma Editie.NL) bleek dat we de toezegging hebben dat rookvrije horeca een onderwerp van gesprek is in de onderhandelingen over een nieuw kabinet. De kans is daarmee zeer groot dat de tekst 'De horeca wordt rookvrij in 2007' daadwerkelijk in het regeerakkoord wordt opgenomen!

 

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid