Agis Zorgverzekeringen en Stichting PreventiePolis introduceren de eerste rookvrije polis in Nederland. De Agis RookVrijPolis richt zich op niet-rokers en mensen die willen stoppen met roken en biedt allerlei vergoedingen om dit te ondersteunen.

Met deze collectieve zorgverzekering willen Agis en Stichting PreventiePolis mensen stimuleren om te stoppen en bevestigen in hun keuze voor een rookvrije leefstijl. De partijen dragen zo bij aan het bevorderen van gezond gedrag en een gezonder Nederland.

Van de Nederlanders ouder dan 15 jaar rookt nog steeds zo'n 28% oftewel ruim 3,5 miljoen mensen. Jaarlijks proberen honderdduizenden mensen te stoppen met roken. Naast het bieden van erkenning aan niet-rokers willen Agis en de Stichting PreventiePolis twijfelrokers ondersteunen bij hun stoppogingen. De RookVrijPolis biedt hen daarom allerlei extra vergoedingen en regelingen. Afhankelijk van de aanvullende verzekering kunnen mensen rekenen op een vergoeding van 100 tot 150 euro voor de eerste keer dat zij een stoppen met roken cursus volgen. Maar ook een eventuele tweede stoppoging wordt deels vergoed.

Verder biedt de polis kortingen op onder andere nicotinepleisters en -kauwgom. Om gezond gedrag te bevorderen krijgen verzekerden een extra vergoeding voor cursussen over leefstijl, gezondheid, voeding en dieet. Tien procent korting op fitness en het vergoeden van de eigen bijdrage van de medische beweegprogramma's van Agis verlaagt de drempel om weer in beweging te komen.

De ervaring leert dat mensen het stoppen langer en makkelijker volhouden als de partner ook niet rookt. De Agis RookVrijPolis geeft daarom een vergoeding van 100 euro voor de stopcursus van de partner, ook als deze niet bij Agis verzekerd is. De vergoeding voor de partner en de tweede stoppoging van de verzekerde zijn eveneens uniek in Nederland. De dekking voor niet-verzekerde partners vormt zelfs een wereldprimeur.

Preventie-minister Klink van Volksgezondheid riep onlangs scholen, gemeenten en zorgverzekeraars op om hun verantwoordelijkheid te nemen op het terrein van preventie en het terugdringen van gezondheidsrisico's. De RookVrijPolis past in dit streven en met deze polis dragen Agis en Stichting PreventiePolis actief en op een positieve manier bij aan het stimuleren van gezond gedrag. De RookVrijPolis biedt erkenning aan niet-rokers en is bedoeld als stimulans voor mensen die van het roken af willen. Er vindt daarom geen controle plaats op het eventuele rookgedrag van verzekerden. Collectieve verzekering.

De Agis RookVrijPolis bestaat uit de Agis basisverzekering en aanvullende verzekeringen waarin de extra's zijn opgenomen. Omdat het een collectieve verzekering betreft komen deelnemers in aanmerking voor een korting op de premies. De exacte inhoud van de polis en premies worden begin november bekendgemaakt. Bron: persbericht AGIS en Stichting Preventiepolis

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid