De maatregelen om roken terug te dringen stuiten nog vaak op weerstand in de Tweede Kamer, maar de jongerenclubs van veel politieke partijen willen vaart maken.

Speciaal voor Wereld Niet Roken Dag op maandag 31 mei bundelen de jongerenorganisaties van een groot aantal politieke partijen hun krachten en doen een gezamenlijke oproep aan de Tweede Kamer:
De Rookvrije Generatie moet sneller worden gerealiseerd en het nieuwe kabinet moet hier meer prioriteit aan geven door met concrete maatregelen te komen.

Hilde Wendel van de JOVD (VVD), Léonie Janssen van Jonge Democraten (D66), Sander van der Goes van DWARS (GroenLinks), Tom Scheepstra van CDJA (CDA), Lotte Demarteau van Jonge Socialisten (PvdA), Bina Chirino van PerspectieF (CU), Leander Tramper van SGPJ (SGP) en Ilse Oldenburg van PINK! (PvdD) hebben enkele video's gemaakt speciaal voor Wereld Niet Roken Dag op maandag 31 mei waarmee ze gezamenlijk hun moederpartijen oproepen de Rookvrije Generatie sneller te realiseren dan nu gebeurt. De video's zijn te vinden op Youtube en via social media.

Opvallend is de positie van de JOVD omdat de moederpartij, de VVD, tot nu toe in de Tweede Kamer tegen verdergaand tabaksbeleid stemde. De moederpartijen van de andere organisaties zijn wel voor verdergaand tabaksbeleid.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid