Korfbalvereniging MIA in Amersfoort, Voetbalvereniging SJC in Noordwijk, Hockeyvereniging SCHC in Bilthoven en Voetbalvereniging Delta Sports '95 in Houten hebben besloten hun sportterrein (deels) rookvrij te maken.

Afgelopen mei blijkt korfbalvereniging MIA in Amersfoort haar hele complex rookvrij gemaakt te hebben. Een groot bord bij de ingang laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De voorzitter meldt dat de acceptatie heel soepel verloopt, iedereen reageert er heel sportief op. Zelfs op een toernooi met 150 gasten waren er geen problemen.

Voetbalvereniging SJC in Noordwijk heeft de eerste stap naar een rookvrij terrein gezet en haar jeugdactiviteiten rookvrij gemaakt. Al enkele maanden geleden kwam tijdens een ledenvergadering het verzoek om de stappen te gaan zetten.

SJC zocht contact met de Hartstichting en heeft inmiddels overal op het terrein de bordjes opgehangen van de Rookvrije Generatie. Het dringende verzoek om niet te roken geldt voor alle jeugdwedstrijden. De rookcabine staat pal naast de kinderspeeltuin, dus die mag dan ook niet gebruikt worden.

Hockeyvereniging SCHC in Bilthoven meldde gisteren op haar website ook de eerste stap te zetten en de jeugdwedstrijden rookvrij te maken. Tijdens alle jeugdtrainingen en -wedstrijden is het complex rookvrij verklaard. Rokers wordt gevraagd tijdens deze tijdstippen buiten het terrein te roken.

Voetbalvereniging Delta Sports '95 in Houten wordt per 1 januari 2018 helemaal rookvrij. Tot dan toe mag er alleen nog gerookt worden in een zone aan de straatkant van het voorterras van het clubhuis. Er komen geplastificeerde bordjes met het anti-rookteken.
Enkele reacties op Facebook waren negatief, maar er waren vele positieve reacties van niet-rokers én rokers binnen de club.
(zie ook deze link).

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid