De NVWA heeft inspecteurs in dienst die op onverwachte momenten langs gaan bij horeca-bedrijven, meestal cafés. Een van de manieren om de resultaten van deze inspecties bekend te maken, is op Twitter.

Daarom kunt u hieronder een overzichtje vinden van de meldingen die het Twitter-account 'Inspecteur Roken' over afgelopen weekend heeft gedaan aan zijn volgers.

  1. In Alkmaar en Heerhugowaard zijn vrijdagavond 10 horeca bedrijven gecontroleerd: 1 boete en 1 waarschuwing. Mooi resultaat.
  2. Ook Spijkenisse e.o is afgelopen weekend gecontroleerd op het rookverbod. Van de 20 bedrijven kregen er 2 een waarschuwing en
  3. In Alkmaar en Heerhugowaard zijn vrijdagavond 10 horeca bedrijven gecontroleerd: 1 boete en 1 waarschuwing. Mooi resultaat.
  4. 5 een boete.
  5. Van de 9 bezochte horeca bedrijven in Vlaardingen krijgt 33% een boete wegens het overtreden van het #rookverbod.
  6. Gisterenavond 38 inspecties in de Haagse binnenstad gedaan: 4 boetes en 2 waarschuwingen wegens het overtreden van het #rookverbod.
  7. In Alkmaar en Heerhugowaard zijn vrijdagavond 10 horeca bedrijven gecontroleerd: 1 boete en 1 waarschuwing. Mooi resultaat.
  8. Gisteren zijn er in Bodegraven 2 boetes opgemaakt wegens overtreden van het #rookverbod. Vier café's in Alphen a/d Rijn waren rookvrij
  9. Met @Politie_Rdam 3 café's in Agniesebuurt #RotterdamNoord bezocht. Allen krijgen boete na overtreden #rookverbod

De inspecteurs krijgen wel eens de vraag tot hoelaat ze controleren. Vaak gaat de mare rond dat kroegeigenaren na 22.00 's avonds de asbakken terug zetten, want 'daarna komen de inspecteurs toch niet meer'. Daarom de volgende tweets over hun werktijden:

  1. 23 februari: Tijdens een nachtelijke controle tot 6.00 zijn in Amsterdam 8 boetes aangezegd wegens het overtreden van het #rookverbod. 15 cafés voldeden.
  2. 15 februari: De #NVWA controleert ook 's nachts tussen 0.00 7.00 op het #rookverbod in de horeca wat vorig weekend resulteerde in 12 boetes Rotterdam.
Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid