Wachtrijen die officieel rookvrij zouden moeten zijn

Het heeft een vol jaar geduurd, maar het onderzoek van de Efteling-directie heeft eindelijk wat opgeleverd. Met ingang van het winterseizoen wordt de Efteling vrijwel geheel rookvrij!

In augustus 2021 maakte de directie nog bekend het rookbeleid te onderzoeken. In 2016 zette de Efteling een eerste stap en maakte de wachtrijen voor de attracties en het Sprookjesbos zelf rookvrij.

Maar de klachten bleven komen, vooral omdat er geen handhaving was, en veel rokers toch hun gang gingen in de wachtrijen. Nog in april dit jaar werd onze voorzitter Tom Voeten geïnterviewd over de klachten en verwoordde wat velen vonden, dat het hoog tijd werd voor het grootste pretpark van Nederland om helemaal rookvrij te worden.

Per 14 november wordt het nieuwe rookvrije beleid van kracht. Het park wordt dus niet helemaal rookvrij, er worden nog 10 rookplekken ingericht, maar buiten het zicht van de attracties en daarmee buiten het zicht van kinderen. Ook het Efteling-hotel en de vakantiehuisjes worden rookvrij, al is een uitzondering gemaakt voor de terrasjes bij de vakantiehuisjes.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid