Dinsdag 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Diverse instellingen grijpen deze dag aan om rookvrij te worden. Een scholengroep, een oncologisch centrum, een peuterverblijf.

In Gorinchem wordt een scholengebied rond de Hoefslag rookvrij. Hier zijn 4 middelbare scholen, een islamitische stichting, een dierenziekenhuis en een sporthal gevestigd. Dit initiatief kende een lange aanloop: twee jaar geleden benaderde een van de 4 scholen de gemeente, die reageerde enthousiast en ging in overleg met alle betrokkenen. Er werden een aantal rookzones met betonnen palen aangewezen, en verder is het hele Hoefslag-gebied rookvrij. Wethouder Joost van der Geest zal dinsdag om 14.30 uur de openingshandeling verrichten.

In Nijmegen wordt het Marikenhuis geheel rookvrij. Het Marikenhuis is een instelling met vrijwilligers voor (ex-)kankerpatiënten. Volgens de vicevoorzitter wordt het tijd, maar was het er nog niet eerder van gekomen. Het hele buitenterrein wordt rookvrij.

In Bunschoten worden peuterschool Kwetternest en kinderdagverblijf 't Kukelesaantje geheel rookvrij. Wethouder Peter van Asselt zal dinsdag de bekende blauwwitte stoeptegel plaatsen. De gemeente Bunschoten heeft een eigen lokale variant van het Nationaal Preventieakkoord.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid