Meldpunt
Word lid
Jong gezin in een waterattractie
Beeld © Walibi

Pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen is vanaf 30 maart 2024 een rookvrij park. Roken, het gebruik van e-smokers en vapes is alleen nog toegestaan in speciaal aangewezen rookzones.

Walibi zet deze stap om een gezondere en veiligere omgeving te creëren voor alle bezoekers, vooral gezinnen met kinderen. Sinds 2017 gold al een rookverbod in de wachtrijen, attracties en horecagelegenheden van het park. Nu wordt dit beleid uitgebreid naar het gehele park, inclusief de buitenruimtes. Mascha Taminiau, directeur van Walibi Holland, legt uit: "We willen jonge gasten het goede voorbeeld geven en hen op een gezonde en veilige manier laten genieten van Walibi Holland."

Om tegemoet te komen aan bezoekers die willen roken, heeft het park vier rookzones gecreëerd die verspreid liggen over het terrein. Op deze manier worden niet-rokende gasten en vooral kinderen niet direct geconfronteerd met rookzones.

Met deze stap wil Walibi Holland bijdragen aan een rookvrije generatie. Het park gelooft dat iedereen, ongeacht leeftijd, op een gezonde manier moet kunnen genieten van een dagje uit in het park. Deze maatregel sluit aan bij de groeiende trend van rookvrije zones op openbare plaatsen in Nederland.

Naast Walibi Holland hebben ook andere grote attractieparken zoals Diergaarde Blijdorp, de Efteling, Avonturenpark Hellendoorn, Attractiepark Slagharen en Drievliet soortgelijke stappen genomen richting een rookvrije omgeving.

Het park communiceert de nieuwe regeling via verschillende kanalen, waaronder sociale media, de eigen website en de entreetickets. Daarnaast zullen bezoekers bij aankomst in het park worden geïnformeerd over het rookverbod en de locaties van de rookzones. Walibi Holland roept alle bezoekers op om de nieuwe regels te respecteren en te genieten van een gezond en leuk dagje uit in het park. Ook voor medewerkers van Walibi zijn aparte rookzones beschikbaar.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid