meldpunt
word lid

Clean Air Nederland, bekend van het eerste burgerinitiatief, start vandaag een grote vervolg-campagne: "Horeca Natuurlijk Rookvrij!". Doel is dat harde afspraken omtrent snelle invoering van rookvrije horeca in het regeerakkoord worden opgenomen.

Bekende Nederlanders zoals advokaat Gerard Spong, Lousewies van der Laan, Boris van der Ham, Harry van Bommel en voormalig minister Els Borst steunen de actie. Ook het Astma Fonds, de Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, Stivoro en de KNMG hebben hun steun toegezegd. De campagne start met een massale oproep om via de website van Clean Air Nederland een kaart aan te maken voor de formateur.

Een groot deel van de ruim 65.000 mensen die hun handtekening hebben gezet voor het burgerinitiatief, zal bij deze actie worden betrokken. Bij het begin van de formatie zal Clean Air Nederland alle kaarten aan de formateur overhandigen. Naast het organiseren van verschillende ludieke acties gaat Clean Air Nederland ook een klacht indienen bij de politieke partijen die partijbijeenkomsten houden waar gerookt wordt. Dit om aandacht te vragen voor de vele Nederlanders die om gezondheidsredenen niet willen, of niet kunnen, deelnemen aan dit aspect van het democratisch proces.

De horeca zou middels het stappenplan uiteindelijk rookvrij worden. De met de overheid gemaakte afspraken daarover worden echter niet nagekomen. Dit ondanks het feit dat een grote meerderheid in Nederland voor rookvrije horeca is. Middels deze campagne wil Clean Air Nederland al deze mensen mobiliseren om hun stem te laten horen.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid