meldpunt
word lid
sporthal in zierikzee

Schouwen-Duiveland, een gemeente in Zeeland met als bekende stad Zierikzee, maakt alle sportlokaties, speelplaatsen en kinderboerderijen rookvrij.

De sporthal in Zierikzee, Laco, heeft het hele buitenterrein rookvrij gemaakt, zie foto. Alle sportclubs die gebruik maken van de sporthal zijn daarvan op de hoogte gebracht.

Twee sportclubs gingen de gemeente eerder voor. Maar de gemeentelijke regisseur van het vitaliteitsprogramma merkt aarzelingen bij sportclubs op het eiland. Daar lopen nog regelmatig rokende vrijwilligers rond, het belangrijkste wat hij ze wil meegeven is dat de maatregel bedoeld is om kinderen niet te laten zien dat er wordt gerookt.

Wethouder Ankie Smit rolt dit plan uit, samen met de regisseur. Binnen 2 jaar moeten alle speelplaatsen en kinderboerderijen ook rookvrij zijn gemaakt. Boetes zijn er nog niet, maar Smit verwacht die wel op termijn als de omstandigheden daartoe aanleiding geven. Ook wil ze het terrein van het gemeentehuis rookvrij verklaren en die maatregel doortrekken naar de dorpshuizen.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid