meldpunt
word lid
de burgemeester leidt de strijd tegen de sigaret

Indonesië is nog steeds luilekkerland voor rokers, maar af en toe zijn er regionale initiatieven. In West-Java zijn nu alle openbare plekken rookvrij gemaakt. 

De gehele provincie doet mee, wat wil zeggen dat in alle 27 steden en districten alle openbare plaatsen, werkplekken en openbaar vervoer rookvrij zijn gemaakt. Een van de drijvende krachten achter dit succes is de burgemeester van Bogor City, een van de voorsteden van Jakarta (dat overigens niet in de provincie ligt). 

De burgemeester, Sugiarto, op de foto in beeld, blijkt al jaren ook vicevoorzitter te zijn van een internationaal regionaal verbond van gezondheidsorganisaties, en begon al in 2015 met het zoveel mogelijk rookvrij maken van zijn stad. Eerst verbood hij alle tabaksreclame in de stad, in 2017 kwam er een uitstalverbod en in 2018 voerde hij een verbod in op alternatieve tabaksproducten inclusief shishapennen. 

Dit was zo'n succes dat andere burgemeesters in de provincie met interesse naar deze ontwikkelingen keken. Door de kar te trekken kreeg hij na jaren zijn collega's mee. 

Burgemeester Sugiarto werd zelf ondersteund door the Union, dat dit artikel ook heeft gepubliceerd. De Union is de Indonesische versie van het Longfonds.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid