meldpunt
word lid

In Elst heeft de kinderburgemeester een speelplek rookvrij gemaakt. In Noordwijkerhout maakte een tennisvereniging haar terrein geheel rookvrij.

Eva Gül uit Elst is net kinderburgemeester, en een van haar punten waarom de jury voor haar koos was gezondheid. De gemeente werkte graag mee, en zo kon ze speelplaats De Eshof rookvrij verklaren met de welbekende blauwwitte stoeptegel (zie de foto hierboven).

Ook nam ze met andere kinderburgemeesters een filmpje op waarin ze de nieuw verkozen gemeenteraden in maart oproepen tot een rookvrije omgeving.

Tennisvereniging Boekhorst in Noordwijkerhout zette de stap in één keer en maakte het hele terrein rookvrij. 'Kinderen liepen hier bij de tennis soms door walmen rook het clubhuis in, dat kan echt niet meer.'
Wethouder van de gemeente Noordwijk Dennis Salman, met in zijn portefeuilles onder andere Gezondheid en Sport, kwam graag naar de club om het bord in ontvangst te nemen (zie de foto hieronder). Hij is blij met het besluit van de tennisclub om rookvrij te worden. “Weg met die peuk, sporten en roken in 2022 gaat niet meer samen.'

noordwijk tennisclub

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid