Meldpunt
Word lid

De voorbereidingen waren er al een tijdje, maar vandaag werd het besluit definitief: de bushaltes in Utrecht en Nieuwegein worden rookvrij.

Gemeentelijk vervoerder U-OV (Qbuzz) en de gemeenten Utrecht en Nieuwegein hebben dit vandaag naar buiten gebracht. In totaal gaat het om 701 bushaltes in Utrecht en 130 in Nieuwegein. De maatregel gaat al op 1 januari 2022 in, de komende weken worden alle haltes in Utrecht voorzien van posters die het rookvrijbeleid aankondigen. In Nieuwegein komen er stickers in de hokjes en worden de Rookvrije Generatie-stoeptegels aangebracht.

Eelco Eerenberg, wethouder in Utrecht (Volksgezondheid, D66), meldt: “Het moet normaal worden dat plekken waar kinderen komen rookvrij zijn. Maar ook daar waar mensen in het dagelijks leven soms even moeten wachten, zoals bij bushaltes. We monitoren of het afkondigen en communiceren van rookvrije zones voldoende is voor gedragsverandering of dat er in de toekomst aanvullende acties nodig zijn.”

Eerder dit jaar zijn de tramhokjes in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein al voorzien van de posters van de Rookvrije Generatie. Sandra Ikking, operationeel directeur van U-OV: “Wij dragen met het bus- en tramvervoer in de regio Utrecht graag bij aan een fijne en comfortabele reis voor iedereen. Rookvrije bus- en tramhaltes zijn een belangrijke stap op de weg naar een rookvrije generatie. Zo dragen wij ons steentje bij om iedereen, maar zeker ook onze jongste generatie, zorgeloos en plezierig te laten reizen met het openbaar vervoer. En blijft reizen met het OV een fijne ervaring vanaf de halte.”

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid