meldpunt
word lid

Rotterdam, 12 februari 2013.  De Tweede Kamer heeft vanmiddag een motie van Carla Dik-Faber (ChristenUnie) aangenomen. De motie vraagt om terugdraaien van de versoepeling van het rookverbod voor kleine cafés. Clean Air Nederland, dat strijdt voor een 100% rookvrije horeca, toont zich uiterst verheugd over deze uitslag.

Carla Dik-Faber, Kamerlid voor de ChristenUnie, diende vanmiddag een motie in voor een algeheel rookverbod in de horeca. Zij wees op het feit dat de schadelijke gevolgen van meeroken voor de gezondheid worden onderschat. Bovendien blijft in Europese landen waar uitzonderingen gelden op het rookverbod, gezondheidswinst uit.

Stap vooruit naar 100% rookvrije horeca?

De motie in de Tweede Kamer werd aangenomen. Clean Air Nederland is zeer tevreden over de uitslag van de motie. Clean Air Nederland vindt dit een stap vooruit naar een 100% rookvrije horeca. "Deze uitslag is een steun in de rug voor staatssecretaris Van Rijn om nu eindelijk de horeca weer volledig rookvrij te maken; zonder uitzonderingen", meent de vereniging.

Clean Air Nederland blijft echter wel kritisch, want het terugdraaien van de versoepeling dient samen te gaan met harde maatregelen om het rookverbod te handhaven. Ook daar schort het nog steeds aan, vindt Clean Air Nederland. Sluit een horecagelegenheid twee weken als deze meerdere keren in de fout is gegaan, luidt het advies van Clean Air Nederland aan staatssecretaris Van Rijn.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid