meldpunt
word lid

Rotterdam, 7 februari 2013 ? Op maandag 11 februari dient het hoger beroep in de rechtszaak tegen de uitzondering van kleine kroegen van het rookverbod in de horeca. Dit hoger beroep volgt op een eerder door Clean Air Nederland aangespannen rechtszaak tegen de staat, in 2012.

Clean Air Nederland staat niet alleen in de rechtszaak tegen de Nederlandse Staat. Werknemers in de horeca (FNV Horecabond) en veel horecaondernemers steunen de rechtszaak, evenals het Longfonds (voorheen Astma Fonds), KWF Kankerbestrijding en de Hartstichting. FNV: Roken in horeca onacceptabel" In de ogen van Ben Francooy, voorzitter van de FNV Horecabond, is een volledig rookverbod voor de horeca onvermijdelijk. "In meer dan de helft van de cafés wordt weer gerookt. Dat betekent dat meer dan 50.000 werknemers blootstaan aan de schadelijke gevolgen van tabaksrook. Dit is onacceptabel. Het recht op een rookvrije werkplek geldt voor iedere werknemer in Nederland, ook in de horeca."

Horeca ondernemer Michielsen: "Falende overheid" Rob Michielsen, uitbater van Café Anvers en Restaurant Sinjoor in Tilburg: "De falende overheid zou zich moeten schamen dat er vijf jaar na invoering van het rookverbod voor de horeca nog steeds in de helft van de cafés wordt gerookt. Laat de nieuwe regering dit direct oplossen en niet alleen zorgen voor een 100% rookvrije horeca, maar ook zorgen dat dit gehandhaafd blijft."

In 2008 werd het rookverbod voor de horeca ingevoerd, maar na 5 jaar is het nog steeds niet goed geregeld: in meer dan de helft van alle kroegen wordt nog altijd gerookt. De door Minister Schippers ingevoerde uitzondering op het rookverbod voor kleine kroegen in 2010 heeft voor zoveel onduidelijkheid gezorgd, dat handhaving onmogelijk blijkt. Daarom wil Clean Air Nederland de versoepeling van het rookverbod ongedaan maken.

Het hoger beroep dient op maandag 11 februari om 9.30 uur in het Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 te Den Haag. U bent van harte welkom, graag van tevoren aanmelden bij Clean Air Nederland.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid