meldpunt
word lid

Cruyff Courts worden rookvrij-Tennisclub Nijmegen rookvrij-Beuningen maakt sport rookvrij - drie intiatieven in de afgelopen tijd in de sport.

Nadat naamgever Johan Cruijff 5 jaar geleden overleed aan longkanker, heeft de Cruyff Foundation nu besloten dat alle voetbalveldjes met de naam Cruyff Court rookvrij worden.

Op de website van de Cruyff Foundation staat op 29 maart: 'Als Cruyff Foundation zullen we gemeentes actief stimuleren om van hun Cruyff Court(s) rookvrije plekken te maken. Daarnaast zijn ook onze projecten en evenementen voor kinderen vanaf nu rookvrij. Want bij een sportieve, gezonde omgeving horen geen sigaretten. Vandaag sluiten we ons daarom officieel aan bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

In Nijmegen heeft tennisclub Avanti'55 bekendgemaakt dat op de Algemene Ledenvergadering is besloten dat de club rookvrij is geworden. De bijbehorende tegels waren al eerder gelegd. Wel hoopt het bestuur dat verstokte rokers niet net buiten de poort gaan roken.

In Beuningen hebben twee wethouders, Piet de Klein en Frans Houben alle buitensportverenigingen en scoutingclubs in hun gemeente bezocht. Ze namen allerlei promotiemateriaal van de Rookvrije Generatie mee. Verschillende verenigingen gaven aan rookvrij te willen worden als de lockdown eindelijk wordt beëindigd.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid