meldpunt
word lid

Een tweede straat in Amsterdam is rookvrij. Na de eerste rookvrije straat, de Beverwijkstraat in Noord, is nu de Fred. Roeskestraat in Zuid rookvrij verklaard.

Ouders van een middelbare school in de straat, het Geert Groote College, vroegen stadsdeel Zuid om medewerking. Donderdag kwam stadsdeelbestuurder Rocco Piers de rookvrije straat openen.

Naast het Geert Groote College zitten er aan de Fred. Roeskestraat drie basisscholen. In dezelfde straat huizen ook kinderdagverblijven, de Gerrit Rietveld Academie, bso's, bedrijven en horeca.

Het initiatief kwam van de ouders omdat ze niet willen dat hun kinderen door een rookwalm lopen. De inzet is om de hele straat rookvrij te maken en iedereen in de straat is bereid om zijn steentje bij te dragen, zo meldt Piers. “Dat houdt in dat instellingen bezoekers hierop wijzen en vooral dat de kinderen van de school niet in de buurt mogen roken. Ook lopen er de komende drie maanden rookcoaches rond die rokers gaan aanspreken en hun uitleggen wat de schade is van roken. Verder wijzen tegels, posters en spandoeken erop dat de straat rookvrij is.”

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid