meldpunt
word lid

Zowel sportclubs als kinderboerderijen sluiten zich steeds vaker aan bij de Rookvrije Generatie. Al meer dan 1500 sportclubs en de 250e boerderij werden rookvrij.

In het Groningse Hoogezand wordt voetbalclub HS'88 rookvrij, per 1 januari 2021. Het bestuur vraagt bezoekers het terrein rookvrij te houden, rokers wordt verzocht buiten het zicht van de kinderen en buiten het terrein te roken.

In Assen werd kinderboerderij De Beekdalhoeve rookvrij. Het is de 250e van in totaal 400 kinderboerderijen in Nederland. Wethouder Harmke Vlieg kwam het bordje Rookvrij uitreiken, zie de foto.

De kinderboerderij omvat ook een dagbesteding. De kinderboerderij en de Stichting Schouder aan Schouder, die cliënten er dagbesteding laat doen, doen mee omdat ze een veilige en gezonde plek voor iedereen willen zijn. "Je gaat ernaar toe voor je rust, voor een gezellig praatje en om plezier te beleven met de dieren. En om er te werken en te leren in een gezonde omgeving. Daar hoort roken niet bij", zeggen Cynthia en Margreet van de dagbesteding. "Voor de dieren is dat ook prettiger."

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid