meldpunt
word lid

Rotterdam - Vandaag is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) naar buiten gekomen met de nalevingscijfers van de rookvrije horeca. In 43% van de cafés en in 39% van de discotheken in Nederland wordt nog steeds gerookt. Clean Air Nederland vindt dit onacceptabel!

Werknemers in en bezoekers van de horeca worden nog steeds blootgesteld aan tabaksrook. Ook jongeren komen in de horeca nog steeds in contact met roken. Staatssecretaris Van Rijn moet zich dit aantrekken omdat dit niet is te rijmen met zijn inzet voor het verhogen van de leeftijdsgrens voor tabaksverkoop naar 18 jaar.

Clean Air Nederland vindt het ook onacceptabel dat in 59% van de horecagelegenheden geen aanduiding aanwezig is over het rookverbod. Dit veroorzaakt dat bezoekers in aanraking komen met tabaksrook terwijl ze daarvoor niet worden gewaarschuwd. De cijfers geven aan dat uitzonderingen op de Rookvrije Horeca niet werken. Daarvoor zijn de cijfers te laag. Handhaving is alleen effectief wanneer er geen uitzonderingen op de volledig Rookvrije Horeca zijn. Clean Air Nederland roept daarom staatssecretaris Van Rijn op om per direct actie te ondernemen voor een 100% Rookvrije Horeca.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid