meldpunt
word lid

In Nuth, tussen Geleen en Heerlen, is Hockeyclub Nuth (HC Nuth) rookvrij gemaakt. Daarmee volgt de club een traditie, ze maakten in 2003 het clubhuis al rookvrij voor de jeugd.

Het sportterrein is sinds 1 september 2020 volledig rookvrij, roken mag alleen nog buiten het terrein. Dat de vereniging het clubhuis al in 2003 rookvrij maakte mag bijzonder heten, want het officiële rookverbod voor sportkantines ging pas in in 2004.

De club meldt nog apart dat andere clubs van deze maatregel weerhouden worden uit vrees voor verlies van barinkomsten, maar dat de club zelf hier bewust kiest voor een gezonde levenshouding en van haar leden.

Rond dezelfde tijd maakte de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) bekend dat van alle hockeyclubs nu 68% rookvrij is gemaakt.

Sinds april 2019 zijn nog eens 44 hockeyverenigingen (gedeeltelijk) rookvrij geworden. Dat is een stijging van maar liefst 25%.

Hoewel in Zuid-Nederland iets minder dan de helft van de verenigingen op dit moment (gedeeltelijk) rookvrij is, zijn de verenigingen in deze regio afgelopen jaar wel flink aan de slag gegaan. Dit resulteerde in een groei van maar liefst 80%.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid