Meldpunt
Word lid

Een speeltuin, een kinderboerderij en een bibliotheek verklaarden zichzelf rookvrij. Verschillende wethouders kwamen ervoor in actie.

In Hillegom werd Speeltuin Kindervreugd rookvrij; Jan van Rijn, wethouder bij de gemeente Hillegom, kwam samen met GGD Hollands Midden het bord onthullen. GGD Hollands Midden deelde dit via Facebook.

In Teylingen werd bij kinderboerderij Saksenhoeve een filmpje opgenomen tegen roken in het openbaar, erbij wordt gemeld dat de kinderboerderij zichzelf al rookvrij heeft verklaard (zie onderstaande foto).

sassenheim kinderboerderij
Arno van Kempen, wethouder bij de gemeente Teylingen, plaatste hierover een bericht op Twitter. Hij roept ook inwoners van Teylingen op om veel meer plekken rookvrij te maken zoals sportterreinen.

In Nijkerk opende Harke Dijksterhuis, wethouder bij de gemeente Nijkerk, op 7 september 2020 een rookvrije zone rond de bibliotheek. De zone blijft niet beperkt tot de ingang van de bibliotheek, maar geldt ook voor de ingang van het naastgelegen verzamelgebouw van diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente. Ook het naastgelegen UVV is rookvrij terrein. De bibliotheek en UVV hebben hiertoe besloten omdat er klachten kwamen van het onderwijs over het bezoek van kinderen aan de bibliotheek die vervolgens werden geconfronteerd met rokers bij de ingang.

nijkerk bibliotheek
Lees het bericht op de website van de bibliotheek

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid