Meldpunt
Word lid

Het kabinet gaat begin 2021 een einde maken aan de smaakjes in e-sigaretten, om ze minder aantrekkelijk te maken voor jongeren.

Enkel tabakssmaken – bedoeld om met roken te stoppen – blijven toegestaan. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) is van mening dat fabrikanten zich nog te veel op jongeren richten door vloeistoffen met hippe en aansprekende smaakjes te verkopen. '"Dat moet stoppen", schrijft hij vandaag aan de Tweede Kamer.

Blokhuis: "Het gebruik van e-sigaretten zou beperkt moeten worden tot mensen die het echt niet lukt om met bewezen effectieve hulpmiddelen te stoppen. Ook komen er steeds meer aanwijzingen dat de e-sigaret een opstapproduct is naar roken. Nieuwe inzichten bevestigen dat de rookvrije generatie die eraan komt ook een e-sigaretvrije generatie moet zijn. Voor e-sigaretten met allerlei verleidelijke, exotische smaakjes is daar geen plaats. Deze producten zijn te makkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop."

De staatssecretaris is ook voorstander van een verbruiksbelasting op vloeistoffen voor e-sigaretten met en zonder nicotine. Blokhuis: "Het heffen van zo’n belasting op deze vloeistoffen vind ik zeer logisch en consistent." Een beslissing hierover is echter aan het volgende kabinet.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid