meldpunt
word lid

Prof.dr. Sjaak Neefjes, hoogleraar Chemische Immunologie aan de Universiteit Leiden en het LUMC, krijgt dit jaar de Spinozapremie.

De NWO-Spinozapremie, de Nederlandse variant van de Nobelprijs, is de hoogste onderscheiding voor onderzoekers in Nederland die tot de absolute top van de wetenschap behoren. Neefjes wil medicijnen tegen kanker ontwikkelen die minder bijwerkingen hebben.
 
Daarnaast heeft Neefjes begin 2019 met longarts Wanda de Kanter een nieuw anti-rookprogramma ontwikkeld. In dit programma gaan longkankerpatiënten met leerlingen in gesprek over de gevolgen van roken. Naast deze indringende ontmoetingen zijn er lessen en een bezoek aan een ziekenhuis. De leerlingen krijgen ook voorlichting over marketingstrategieën van de tabaksindustrie, het weerstaan van groepsdruk en over verslaving.
 
De kloof in levensverwachting tussen hoog- en laagopgeleiden kan volgens Neefjes oplopen tot dertien jaar in het geval van zware rokers, zegt hij over zijn beweegredenen. 'Dat kunnen we als maatschappij niet accepteren.'
 
Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid