meldpunt
word lid

De afgelopen weken konden we opnieuw een aantal nieuwe initiatieven waarnemen rond de Rookvrije Generatie. Een overzicht:

In Erica werd de lokale scouting rookvrij. Scouting St. Pancratius/Maria Immaculata in Erica, een kern die in de gemeente Emmen ligt, is per afgelopen weekend, 29 februari, rookvrij verklaard. Emmen heeft zich vorig jaar aangesloten bij de Rookvrije Generatie, en de wethouder kwam er voor naar de scouting om het bordje te overhandigen, zoals op de foto hierboven te zien is.
Lees hier het volledige artikel.

In Hendrik-Ido-Ambacht heeft voetbalclub vv IFC een eerste stap gezet, zie de foto. Het terrein van de vereniging is sinds begin dit jaar op zaterdag rookvrij tot 12.00 uur en ook tijdens de jeugdtrainingen 's avonds. De bedoeling is dat de club met ingang van het nieuwe voetbalseizoen later dit jaar helemaal rookvrij wordt. De vereniging wordt begeleid door twee professionals die al meer clubs geholpen hebben om rookvrij te worden.
Lees hier het stukje over de club .

In Raalte worden twee sportgebouwen rookvrij. Het gaat om Sportcentrum Tijenraan en voor zwembad De Tippe in Heino, een van de dorpskernen van de gemeente Raalte. Raalte is deel van de regio Salland, waar al meer rookvrije initiatieven zijn geweest. Eerder waren het Borgelerbad en De Scheg in Deventer rookvrij gemaakt, ook zwembad de Welters in Wijhe was na verbouwing in 2019 ook helemaal rookvrij geworden.
Lees hier het volledige artikel.

In Deventer heeft voetbalclub vv Diepenveen zijn terrein rookvrij gemaakt. De club meldt dit zelf summier op de eigen website.

In Haaksbergen had voetbalclub Bonboys vorig jaar al de eerste stappen gezet. Sportcomplex De Greune was al deels rookvrij met nog 1 rookplek bij de kantine. Per 1 januari is deze rookplek al verplaatst, en per gisteren, 1 maart, is het hele sportpark op zaterdag helemaal rookvrij tot 13.00 uur en ook doordeweeks als de jeugd traint tot 19.30 uur.
De vereniging wordt per 1 juli aanstaande helemaal rookvrij.
Lees hier het volledige artikel op hun site.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid