Meldpunt
Word lid

De afgelopen dagen hebben meerdere organisaties aangekondigd rookvrij te worden of te willen worden. Een overzicht.

In Groningen hebben kinderen van basisschool De Tamarisk en peuteropvang Speelwij in de Groningse wijk De Wijert de start van Stoptober aangegrepen om een rookvrije zone in te stellen. Het terrein op en rond hun schoolplein is nu gemarkeerd met een stoeptegel, zie de foto boven.

In Uithoorn heeft Gezondheidscentrum De Waterlinie zichzelf afgelopen dinsdag rookvrij verklaard. Om rokers te helpen bij het stoppen wordt er in het centrum regelmatig een stopcursus aangeboden.

gezondheidscentrum uithoorn

In Baalder (Hardenberg, Overijssel) werd de kinderboerderij rookvrij. Wethouder Te Rietstap kwam een rookvrij-bordje uitreiken. Hij deed dat samen met kinderen van de opvang vlakbij. Die mochten een Rookvrij-poster beschilderen met hun handafdruk, en de wethouder deed met ze mee.

kinderboerderij baalder

In Rotterdam hebben 3 partijen het plan opgevat om de binnentuin van het stadhuis rookvrij te maken. Nu wordt daar nog regelmatig gerookt door raadsleden. Vanavond wordt bekend of de gemeenteraad instemt met dit plan. Afzonderlijke raadsleden lieten al op twitter weten het een goed idee te vinden.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid