meldpunt
word lid

Op de website www.lunchroom.nl verscheen op 5 juni een opvallende column van restaurant-eigenaar Sico de Moel van L' Invité, aan de Bloemengracht 47 in Amsterdam.

Column Sico de Moel: rookvrij terras

Gisteren was mijn terrasje voor het eerst rookvrij. Ik heb maar vijf tafeltjes op mijn terrasje, maar wel op het mooiste plekje van Amsterdam, direct aan het water van de Bloemgracht.

Het was heerlijk weer. Voor het eerst dit jaar zochten mijn gasten schaduw in plaats van de zon. Op mooie dagen is het belangrijk dat ik optimaal gebruik maak van die paar tafeltjes. Rokers die op één cappuccino en drie volle asbakken de hele middag een tafel bezet houden, dragen daar niet aan bij. Het is ook niet lekker eten naast een tafel met drie rokers.

Zodra ik gisteren een pakje sigaretten of shag bespeurde, zei ik vriendelijk dat roken op dit terras niet is toegestaan. Het verbaasde me hoe gemakkelijk dit werd geaccepteerd. Soms was er wat paniek, zoals bij die dame die al een brandende sigaret in haar handen had. Soms twijfelde ik, zoals bij die gasten die vlak voor een uitgebreid diner een pakje sigaretten op tafel legden. Maar ik moest natuurlijk één lijn trekken.

Zelf mag ik mij gelukkig prijzen dat mijn vaste medewerkers en ook ik zelf niet roken. Dat is prettig, want je wilt als restaurant natuurlijk geen rokende koks op je stoep. De tijd dat de rokers de gezelligste mensen waren is nu toch wel voorbij. De sfeer, de bezetting en de omzet op mijn rookvrije terrasje was echt beter.

Ik ben om.

linvite amsterdam 1

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid