meldpunt
word lid

Afgelopen weekend was het vrij rustig, maar de laatste twee dagen barstte het bal van de rookvrije initiatieven weer los. We konden er drie optekenen!

Buitenzwembad Hasselt

In Hasselt (ten noorden van Zwolle) is het plaatselijke buitenzwembad rookvrij. Het bad, Ariën Prins van Wijngaardenbad geheten, opende vanmorgen om 11.00 uur en is direct volledig rookvrij gemaakt, met een mooie stoeptegel van de Rookvrije Generatie.
Lees hier het volledige artikel.

Buitenzwembad Halsteren

Ook in Halsteren (vlakbij Bergen op Zoom) wordt het plaatselijke buitenbad, De Melanen deels rookvrij. Het zwembad opent op 29 april, en richt dan nog een rookplek in, centraal op het terrein bij het zwembad. Er komt een heg om dit terrein heen.
Lees hier het volledige artikel.

Supermarkt Spar University

De studentenwinkels van Spar University stoppen met de verkoop van tabak. Aangezien Spar een Nederlands bedrijf is, zijn ze de eerste Nederlandse keten die tabak volledig verwijdert uit de schappen. Het gaat om 9 winkels. Lidl ging ze natuurlijk voor, maar is nu nog bezig om bij alle filialen de tabak te verwijderen. Spar zet nu die stap in één keer.
Opvallend is dat de stap van Spar wordt ingegeven door eigen klantonderzoek: 55% van de studenten wil graag gezondere producten, en 72% zou blij zijn als de tabak uit de schappen werd gehaald.
De university-formule is niet de enige waar nieuw tabaksbeleid wordt gevoerd: de buurt- en enjoywinkels gaan ook later dit jaar de tabak uit het zicht halen. Volgend jaar volgen dan de city-winkels.
Lees hier het volledige artikel.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid