meldpunt
word lid

Ook met reuring in de Alliantie Nederland Rookvrij gaat het nieuws rond de Rookvrije Generatie gewoon door. In de afgelopen 7 dagen konden we 12 nieuwe of uitgebreidere initiatieven optekenen.

Amphia-ziekenhuis Breda

In Breda wordt het Amphia-ziekenhuis per 15 april helemaal rookvrij. Er waren al gesprekken gaande met de naastgelegen hogeschool en het ziekenhuis neemt nu zelf dus de maatregel. Artsen en verpleegkundigen gaan helpen bij het stoppen, en hulpmiddelen worden ook aangeboden.
Zie voor het volledige artikel:
https://www.onswestbrabant.nl/amphia-vanaf-15-april-volledig-rookvrij

Delft naar Rookvrije Generatie

De gemeenteraad in Delft nam donderdagavond een motie, 'Delft op weg naar een Rookvrije Generatie' aan van CDA en D66. Dit meldt de fractievoorzitter van het CDA op twitter.

De Arents-school Rotterdam

Scholen moeten wettelijk in 2020 een rookvrij schoolplein hebben, en de meeste scholen gaan dit schoorvoetend invoeren. De Arents-school in Rotterdam valt op met een speciaal initiatief: leerlingen van groep 8 organiseren aanstaande vrijdag een rookvrij buurtfeest in de wijk Kralingen. Ze vragen iedereen die betrokken is bij de school en de buurt om mee te werken aan een gezondere toekomst voor Rotterdamse kinderen.
Zie voor het volledige artikel:
https://www.openrotterdam.nl/arentschool-kralingen-vraagt-aandacht-voor-rookvrije-toekomst-met-buurtfeest/content/item?1126205

St. Jansdal Harderwijk en Lelystad

Ziekenhuis St. Jansdal heeft twee vestigingen, in Harderwijk en het voormalige Flevoziekenhuis in Lelystad. Sinds gisteren gaat er een rookverbod gelden voor het ziekenhuisterrein in Harderwijk, maar nog niet voor het terrein in Lelystad. Daar moeten nog veel 'belangrijke zaken' eerder geregeld worden volgens de woordvoerder. Nog een opvallende uitspraak van deze zelfde woordvoerder: het rookverbod is niet bedoeld om personeel tot stoppen aan te zetten.
Zie voor het volledige artikel:
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/169504/nog-geen-algeheel-rookverbod-in-ziekenhuis-st-jansdal

Lidl Delft

Opnieuw is een Lidl-vestiging tabaksvrij geworden. Afgelopen woensdag werd de Lidl aan de Griegstraat in Delft de eerste supermarkt in deze stad waar geen tabak meer kan worden gekocht.
https://www.delftsepost.nl/nieuws/algemeen/680271/lidl-delft-griegstraat-100-rookvrij-

Sportcentrum Merwestein Nieuwegein

In Nieuwegein is sportcentrum Merwestein rookvrij geworden. Wel is er nog een rokersruimte gecreeerd. Of deze binnen is of buiten vermeldt het artikel niet.
https://www.pen.nl/artikel/sport-en-evenementencomplex-merwestein-is-rookvrij

Speeltuin Gorinchem

In Gorinchem werd de eerste speeltuin rookvrij. De speeltuin aan het E. Frensel Wegenerpad is opgeknapt, en werd afgelopen woensdag rookvrij heropend.
https://destadgorinchem.nl/lokaal/eerste-rookvrije-speeltuin-van-gorinchem-een-feit-570703

Noordwest-Ziekenhuis Den Helder

In Den Helder heeft het Noordwest-Ziekenhuis, ook bekend als Gemini, besloten om per 1 oktober dit jaar een volledig rookvrij ziekenhuisterrein in te voeren. De rookplekken buiten zijn al verwijderd, tot 1 oktober zullen de resterende voorbereidingen worden getroffen.
https://denhelderactueel.nl/2019/03/deel-rookfaciliteiten-ziekenhuis-verwijderd/

Sportcentrum Papendrecht

Een sporthal, Sportcentrum Papendrecht in de gelijknamige plaats, is vorige week rookvrij geworden. Een gemeenteraadslid van een lokale partij had het initiatief genomen voor een motie om rookvrije zones in te stellen bij gemeentelijke panden, een motie die het uiteindelijk niet haalde, maar de sporthal hing daarna wel de bordjes op.
https://www.papendrecht.net/nieuws/2019-03-30-13079-ingang-sportcentrum-papendrecht-nu-ook-rookvrij.html

Hockeyverenigingen Breda

In Breda hebben de gezamenlijke hockeyverenigingen besloten de zaterdag rookvrij te maken als de jeugd speelt. Het gaat om de clubs Push, BH&BC Breda, Zwart Wit, Prinsenbeek en Teteringen. De regel geldt sinds de lentecompetitie is gestart. De reacties zijn, volgens de woordvoerster, alleen maar positief, ook van rokers. Overigens blijkt Prinsenbeek al volledig rookvrij te zijn, ongeacht de dag.
https://www.bndestem.nl/breda/alle-bredase-hockeyclubs-rookvrij-op-zaterdag~ae7866b0/

Hockeyvereniging MHC Amstelveen

In Amstelveen heeft de tweede hockeyvereniging zichzelf volledig rookvrij verklaard. MHC werd afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet door wethouder Ellermeijer.
https://www.amstelveenz.nl/nieuws/roken-uit-den-boze-bij-hockeyclub-mhc-amstelveen.html

Gemeente Emmen

De gemeente Emmen zet een eerste stap op weg naar de Rookvrije Generatie. Afgelopen woensdag was er een bijeenkomst met ongeveer 20 vertegenwoordigers van sportverenigingen, zorginstellingen en onderwijsinstellingen, en met verslavingsarts Robert van de Graaf als spreker.
https://www.drentsnieuws.nl/drenthe/2650-emmen-op-weg-naar-een-rookvrije-generatie

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid