meldpunt
word lid

De campus van de Universiteit Tilburg is vanaf komend collegejaar - half augustus 2019 - geheel rookvrij. Ook e-sigaretten worden in de ban gedaan.

Borden met de tekst ‘This area is smoke-free’ moeten iedereen eraan herinneren dat er op de campus niet meer mag worden gerookt. Ook de bestaande rookzones verdwijnen.

Tilburg pakt de handhaving serieus aan: in het eerste jaar worden extra beveiligers ingehuurd om de rookvrije gebieden te handhaven. Iemand die rokend over de campus loopt, zal er eerst op worden aan gesproken. Bij een tweede keer volgen maatregelen.

De reden dat in Tilburg de handhaving zo grondig kan worden aangepakt, is gelegen in het feit dat de campus op privéterrein ligt, waardoor alleen het huishoudelijk reglement hoeft te worden aangepast. De campus kent ook een klein deel openbaar terrein; om te voorkomen dat rokers daar massaal heengaan, zal in het eerste week van het nieuwe collegejaar extra aandacht worden besteed aan het stoppen met roken. Voor medewerkers die willen stoppen is een vergoedingsmodel beschikbaar.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid