meldpunt
word lid

Deze weken buitelen de instellingen over elkaar heen om hun terrein rookvrij te maken. Het lijkt wel of er een rookvrije golf over Nederland waait!

In Joure wordt sportgelegenheid Swimfun en Sportfun, helemaal rookvrij vanaf 1 februari, overmorgen dus. Het nieuwe beleid geldt voor het hele omliggende terrein. Alle rookvoorzieningen zijn dan verdwenen, en vervangen door de blauwwite bordjes. Allen die het sportcentrum bezoeken kunnen dan een door het sportcentrum aangeboden cursus volgen om te stoppen met roken.

In Veendam wordt de Wijk Ontmoetings Plaats (WOP) naast een basisschool rookvrij, ook met het welbekende bord. Bedoeling is dat alle 9 WOPs rookvrij worden. Veendam sloot zich al in 2017 aan bij de Rookvrije Generatie.

In Deventer wordt het medisch centrum De Hoge Hond (2 locaties) op 1 februari helemaal rookvrij. Om rokers te helpen wordt vanaf 12 februari een stopcursus aangeboden door drie plaatselijke en regionale instellingen gezamenlijk.

In Den Helder wordt het Natuureducatiecentrum Helderse Vallei dit jaar rookvrij. In de huisregels staat nu nog dat er enkele rookplekken zijn, maar volgens het NoordHollands Dagblad worden deze dit jaar ook weggehaald. Deze verandering vloeit voort uit het Nationaal Preventieakkoord. Een datum van invoering is nog niet bekend.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid