meldpunt
word lid

Op dezelfde dag dat het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven) een uitspraak deed over het Ajax-stadion, deed ze ook een uitspraak over een zaak die sinds najaar 2015 heeft gelopen.

We gaan even terug in de tijd. In Vlaardingen bevindt zich een winkelcentrum, Liesveld, waar de NVWA een boete voor een terras uitschreef. De gemeente ging in beroep, en net als bij de Arena werd de regel door het CBb uitgelegd:
'De gemeente Vlaardingen is terecht beboet omdat zij het rookverbod in winkelcentrum Liesveld niet heeft gehandhaafd. Dat beslist het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in de uitspraak op het beroep van de gemeente.

Het deel van een winkelcentrum dat overdekt is, is een ‘overdekt winkelcentrum’ en daarvoor geldt een rookverbod. Ook al is handhaving van het rookverbod niet gemakkelijk in een openbaar toegankelijk (winkel)gebied, de gemeente is dat wel verplicht. Vlaardingen schoot tekort in de handhaving en de staatssecretaris heeft die gemeente dan ook terecht beboet.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid