meldpunt
word lid

Spanje kent deze zomer al 110 volledig rookvrije stranden of rookvrije zones. Steeds meer gemeenten voegen zich bij dit rijtje.

Omdat de afzonderlijke provincies/deelstaten in Spanje hun eigen regels mogen maken, verschilt het aantal rookvrije stranden per gebied. Galicië (in het noordwesten met Santiago de Compostela als bekendste stad) is de koploper met al 79 rookvrijje stranden (Praias sin fume).

Op de Canarische eilanden (de eilandengroep voor de kust van Marokko) zijn er 8 rookvrije stranden, in Murcia (aan de zuidoostkust) zijn er 7, op Ibiza zijn er 2, in Andalusië (aan de zuidkust) 1.

Nergens worden boetes uitgedeeld, omdat de overkoepelende Spaanse tabakswet geen boetes voor roken in de buitenlucht toestaat, maar de Canarische eilanden hebben wel geldboetes in hun gemeentelijke verordeningen opgenomen.

Onze Spaanse zustervereniging, Nofumadores.org heeft ook gereageerd. Uiteraard zijn ze blij met deze beweging, en helpen een handje met het verwerven van draagvlak door een internetcampagne op de site Change.org. Binnen enkele weken haalden ze meer dan 120.000 steunbetuigingen op.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid