meldpunt
word lid

De afgelopen dagen maakten profvoetbalclubs AZ en RKC bekend een (eerste) stap te zetten naar een rookvrij complex.

AZ in Alkmaar heeft al een paar rookvrije vakken. De club heeft nu bekend gemaakt dat haar trainingscomplex in Zaanstad vanaf deze voetbaljaargang geheel rookvrij is.

RKC in Waalwijk laat weten een eerste vak rookvrij te maken. Op hun website laat ze weten dat voor het Kidsvak vanaf het aankomend seizoen nieuw rookvrij-beleid is gemaakt. Met borden zal dit worden aangegeven.

In Almelo heeft het plaatselijke sportbedrijf IISPA (Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo) de ingang rookvrij gemaakt, zie de foto boven.

Volleybalvereniging Alterno in Apeldoorn heeft een sporthal, en heeft nu de stap gezet om het terrein rond de hal zoveel mogelijk rookvrij te maken. Rokers wordt gevraagd niet rondom de hal te roken, en altijd buiten het zicht van kinderen.

Voetbalvereniging SV Aarlanderveen, (vlakbij Alphen aan den Rijn) zet een eerste stap. Vanaf 1 september is het kunstgrasveld rookvrij gemaakt, tijdens wedstrijden van de jeugd is alles rookvrij behalve het terras.

Hockeyvereniging Cranendonck in Maarheeze heeft de stap naar een rookvrije vereniging in één keer gezet. De vereniging kiest voor een volledig rookvrij eigen gedeelte van het sportpark De Romrijten. Op diverse strategische plaatsen zijn de bekende blauwwitte bordjes met Rookvrij opgehangen.
Het initiatief kwam van een van de leden, zelf huisarts. De andere clubs op het sportpark, een tennisclub en een voetbalclub, zijn nog niet zover dat ze een stap zetten.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid