meldpunt
word lid

Franse gemeentebesturen proberen, naar het voorbeeld van Straatsburg en Parijs, het roken steeds meer uit de publiek ruimte te weren. Het Franse ministerie van volksgezondheid ondersteunt dit.

Straatsburg is de eerste grote stad van Frankrijk waar in parken en tuinen een rookverbod wordt ingevoerd. Ook in Parijs is roken sinds vorige maand in zes parken en pleinen verboden. “Deze maatregelen vormen een onderdeel van de strategieën die in het nationale programma voor de strijd tegen tabak werden opgenomen,” aldus het Franse ministerie van volksgezondheid.

In totaal telt het land inmiddels al 973 openbare terreinen waar rokers worden geweerd. Dat blijkt uit cijfers van de Ligue Contre le Cancer, die voor de betrokken initiatieven het label ‘Espace sans Tabac’ heeft ontworpen. Dat geldt onder meer voor Cannes, waar het roken op de stranden en een groot deel van het grondgebied minstens tot eind september is verboden. Ook de stranden van Nice, Menton, Saint-Malo en Royan zijn rookvrij gemaakt.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid