meldpunt
word lid

Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, een van de bekendste ziekenhuizen in Nederland waar behandelingen tegen kanker plaatsvinden, heeft zich aangesloten bij de aangifte van advocate Ficq tegen de tabaksindustrie.

Veel media pakken hier vanochtend mee uit. Het ziekenhuis laat weten dat het aangifte doet wegens zware mishandeling, en dat de voornaamste reden is dat het 'dweilen met de kraan open is' zolang de tabaksindustrie mensen moedwillig verslaafd maken.

De bestuursvoorzitter meldt dat het ziekenhuis, net als de bekende longarts De Kanter, een einde wil maken aan het stigma dat ziek worden door roken de eigen schuld is van de roker.

Overigens blijkt dat het Openbaar Ministerie het besluit over al dan niet seponeren of aannemen van de zaak al meerdere keren heeft uitgesteld. Een woordvoerder spreekt van een 'juridisch zeer complexe zaak'.

Update: Ook het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) laat een paar uur later weten op Radio 1 zich aan te sluiten bij de aangifte

Daarnaast vertelde de bestuursvoorzitter van het UMCG in de uitzending (ook te horen in het fragment) dat volgende week alle universitair ziekenhuizen in vergadering bij elkaar komen, en dat het UMCG dan zal voorstellen dat ALLE deelnemende ziekenhuizen zich aansluiten bij de aangifte.

 

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid