meldpunt
word lid

In februari van dit jaar berichtten we hier nog dat de popconcerten in grote concertzalen in België zelden rookvrij zijn, en dat de eigenaren ook nauwelijks mee willen werken.

Dat is aan het veranderen. Na het krantenartikel in februari heeft de Vlaamse versie van KWF, Kom Op Tegen Kanker, een actie opgezet om het roken tijdens popconcerten terug te dringen. Ze hebben met de programmamanagers van de popzalen gesproken en zo een campagne ontwikkeld die volgend jaar zal worden gestart. Kern van de campagne is dat deze zich richt op jongeren met de boodschap: 'Eigenlijk is roken compleet achterhaald.'

Kom Op Tegen Kanker springt met deze actie in het gat dat het ministerie van Volksgezondheid laat vallen, de programmamanagers hebben om de hulp van het ministerie gevraagd, maar deze zijn overbelast.

In ieder geval één artiest nam het heft al in eigen hand. Een rapper die optrad in een van de zalen merkte dat hij door het rokende publiek (in een officieel rookvrije zaal) amper meer lucht kreeg, en stopte zijn show om de aanwezigen te vertellen dat hij bijna niet verder kon door zijn astma. Hij droeg zijn publiek op om de sigaretten uit te maken.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid