meldpunt
word lid

Via Twitter kwamen de afgelopen dagen 4 sportverenigingen naar buiten met het bericht dat ze zich aansluiten bij de Rookvrije Generatie.

In Gouda zijn Atletiekvereniging Gouda en hockeyvereniging GMHC rookvrij geworden. Dit wordt op Twitter gemeld, het staat nog niet op de websites van de verenigingen.

In Utrecht is de derde hockeyvereniging rookvrij geworden, MMHC Voordaan. Zij hebben het op hun website geplaatst. Deze vereniging meldt dat het complex tijdens jeugdwedstrijden rookvrij wordt vanaf het einde van de herfstvakantie. Er zal geen handhaving komen, maar er komen wel overal bordjes en bezoekers die toch opsteken zullen er op worden aangesproken.

In Meppel blijkt volgens het lokale krantje hockeyvereniging MHV sinds augustus rookvrij te zijn tijdens de jeugdwedstrijden op zaterdag. Stickers, aanplakbiljetten helpen om alle bezoekers op het gewenste gedrag te wijzen. Er is zelfs een bestuurslid dat rokers op hun ongewenste gedrag aanspreekt.
Bij voetbalclub FC Meppel (4 verenigingen maken van hetzelfde gemeentelijke sportpark Ezinge gebruik) wordt wel een actief ontmoedigingsbeleid gehanteerd richting de teamleiders, als die binnen de hekken van het terrein roken. Bij atletiekclub De Sprinter wordt roken alleen ver weg van de kantine toegestaan.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid