Meldpunt
Word lid

Engelse pubs kregen 10 jaar geleden met het rookverbod te maken. Kroegeigenaren uit Oxford hebben een verrassende mening: 'Het beste wat ons kon overkomen'.

De branche is gewend geraakt aan de verandering, en volgens sommige kroegeigenaren gaat het nu zelfs beter met de branche. Er komen meer gezinnen naar de pubs en ook mensen die er voorheen niet kwamen.

De klachten kwamen vooral van de mensen die sinds de jaren '70 en '80 gewend waren om in de pub te roken. Voor hen begonnen de veranderingen al in de jaren '90.

Een andere eigenaar meldt dat het begin van het rookverbod moeilijk was voor hem, hij raakte klanten kwijt. Maar 10 jaar later is hij van mening dat de atmosfeer sterk verbeterd is, iedereen moest zich aanpassen. Hij richtte nog wel een rookplek in, maar zag dat veel klanten stopten met roken. De eigenaar is zelf ook gestopt, en zonder het rookverbod was hij blijven roken.

Niet alle pubs in Oxford en omgeving hebben zich op het rookverbod ingesteld, sommige eigenaren zijn er mee gestopt en een ander gaf zijn verzet op na een flinke boete.

De vertegenwoordiger van een biercampagne in de provincie merkt op dat veel pubs in de provincie hun omzet eerst zagen dalen, maar dat ze zich goed hebben aangepast en graag naar de toekomst kijken. Tegenwoordig klagen pubeigenaren nauwelijks nog.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid