meldpunt
word lid

De eigenaar van een pub in Leeds heeft de tuin achter zijn pub geheel rookvrij gemaakt. Hij is de tweede eigenaar die deze opvallende stap neemt, nadat twee jaar geleden een restaurant in Liverpool als eerste zijn biertuin rookvrij maakte.

De reden is nog opvallender: de Engelse overheid verwierp een plan in april om het rookverbod in pubs uit te breiden naar hun buitenterrein, uit angst dat het tot faillissementen zou leiden. De 31-jarige eigenaar zinde dit niet.

Zijn argumentatie: 'We zien een grote stijging in het aantal gezinnen met jonge kinderen dat van de biertuin gebruik maakt, en hiermee maken we de biertuin een veilige en rookvrije omgeving voor kinderen en ouders tezamen. Dit besluit was niet eenvoudig, veel van onze klanten roken, maar we vinden dit een belangrijke stap in de goede richting.

Onlangs gaf de pub nog 100.000 pond uit aan de inrichting van een kinderspeeltuin die pal naast de biertuin ligt. Ook gaan ze meer live-muziek in de tuin organiseren, en de verwachting is dat dat veel kinderen zal aantrekken.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid