meldpunt
word lid

Bedrijven en overheidsinstanties staan positief tegenover de rookvrije werkplek. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Sinds de invoering van de rookvrije werkplek op 1 januari 2004 worden elke twee jaar werkgevers geënquêteerd. De laatste meting geeft aan dat 82% van het personeel de invoering en handhaving van de rookvrije werkplek redelijk tot zeer redelijk vindt. Werkgevers zien het belang van de rookvrije werkplek en ondervinden weinig problemen. 95% van de bedrijven zegt dat zij de regels conform de eisen van de Tabakswet uitvoert.

De behoefte aan een speciale rookruimte lijkt steeds minder te worden. In 2004 had nog 37% van de bedrijven een speciale rookruimte. Dit percentage is in 2008 gedaald naar 18%. Vrijwel alle werkgevers vinden roken en meeroken schadelijk. Toch wordt door hen de gezondheidsschade van het roken en meeroken lager ingeschat in de eigen werkomgeving.

Per 1 januari 2004 geldt de regelgeving voor de rookvrije werkplek. Werkgevers van alle bedrijven en overheidsorganisaties zijn vanaf dat moment verplicht te zorgen voor een rookvrije werkplek. De VWA is de controlerende instantie die toeziet op de naleving van deze regelgeving. Bron: www.vwa.nl

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid