Meldpunt
Word lid

Een middelbare school in Grootebroek, vlakbij Enkhuizen, heeft vorig jaar met ingang van het nieuwe schooljaar het hele schoolterrein rookvrij gemaakt.

Op zich past dat in de landelijke trend dat scholen zich steeds meer voorbereiden op het wettelijke rookverbod per 2020 op het schoolplein. Maar deze school is een stap verder gegaan.

Eerst kwam er een rookplek, die per 1 augustus vorig jaar verdwenen is. Niemand mag binnen de grenzen van het terrein nog roken.
De directeur beschrijft dat met het rookvrij worden, de rokende leerlingen 1 centimeter buiten het terrein gingen staan. Vervolgens hebben de directeur en zijn collega's een week lang in elke pauze gesurveilleerd om de rokers aan te spreken op hun gedrag. De rokende leerlingen waren heel snel verdwenen.
Vervolgens besloot de school om de ouders van de rokende leerlingen te informeren dat hun kind rookte. Toen stopten heel veel leerlingen met roken. Van de meer dan 2.000 leerlingen roken nu nog enkele tientallen.

Ook veel leraren zijn gestopt. Het directieteam is rookvrij, evenals de schoolleiding, er wordt ook naar gevraagd bij sollicitaties.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid