meldpunt
word lid

Vanaf 1 januari 2008 geldt een algeheel rookverbod in alle publiek toegankelijke ruimten in de terminal van Rotterdam Airport.

Dit betekent dat vanaf die datum in de horecavoorzieningen en de business lounge niet meer gerookt mag worden. In de andere publiek toegankelijke delen van de terminal gold al een rookverbod. Voor de passagiers in de terminal worden geen vervangende rookvoorzieningen geplaatst.

Rotterdam Airport loopt hiermee, evenals Amsterdam Airport Schiphol, vooruit op de Tabakswet die op 1 juli in geheel Nederland van kracht wordt en waarmee alle horecagelegenheden en openbare ruimtes geheel rookvrij worden. De meeste luchthavens in Europa zijn inmiddels rookvrij. Ook Schiphol en de andere regionale luchthavens kiezen om praktische redenen voor invoering van deze maatregel op 1 januari 2008.

Aangezien het invoeren van een rookverbod aanpassingen vraagt van zowel medewerkers als passagiers is de keuze gemaakt deze verandering in de minder drukke winterperiode in te voeren. Daarnaast voorkomt een gelijktijdige invoering van deze maatregel op alle Nederlandse luchthavens verwarring over waar al dan wel of niet gerookt mag worden. De verantwoordelijkheid voor de handhaving van het rookverbod ligt bij Rotterdam Airport. Vanuit Rotterdam Airport is de verantwoordelijkheid neergelegd bij Airport Security Safety & Support (ASSAS). Op de platformen en randwegen zijn de Airside Operations Officers verantwoordelijk voor de handhaving. Wanneer een passagier rookt op een plaats waar dit niet mag, wordt hij vriendelijk verzocht te stoppen met roken. In uitzonderingsgevallen kan personeel van Rotterdam Airport iemand die niet stopt met roken de toegang tot het gebouw ontzeggen, voor zover nodig hierin bijgestaan door de Koninklijke Marechaussee.

Bron: www.rotterdam-airport.nl

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid